Wie is Evelien?

Henny over zijn dochter

Evelien van Gerwen

"Je hebt kinderen die hun ouders in bescherming nemen bij het schrijven. Dat zijn goede kinderen, maar slechte schrijvers" - Arnon Grunberg

1. De jonge schrijfster

Het stond in de sterren geschreven dat Evelien ooit in mijn voetsporen zou treden als copywriter. Al in de lagere school schreef ze haar eerste boek: De Avonturen van Sofie & Margriet, over twee vriendinnen die dolle dingen meemaken. Geschreven en geïllustreerd door Evelien, hoewel ze volgens haar schooljuf beter schreef dan tekende. Haar liefde voor taal en vertellen was de drijfveer voor haar studie Nederlands/Engels aan de KU Leuven. Aangevuld met een specialisatie Meertalige Communicatie natuurlijk, want met copy moet je ook kunnen verkopen.

2. De journaliste

Evelien startte haar loopbaan met jeugdsentiment: bij Joepie, het blad dat ze als tiener verslond. Daar leerde ze de knepen van contentmarketing: wat vinden meisjes van 12 tot 18 belangrijk en leuk om te lezen? Even opscheppen: ontmoette Angelina Jolie, 5 Seconds of Summer maar ook K’s Choice en iedereen van The Voice van Vlaanderen. Daarna kwam met Visie en Het Nieuwsblad het serieuzere werk. Visie betekende: ingewikkelde dingen simpel maken voor een breed publiek. Het Nieuwsblad en onlinejournalistiek scherpten haar pen voor instant response. Schrijven voor het scherm is immers ‘nu of nooit’. Tussendoor keek ze in de marketingkeukens van ING en Jetair zodat ze weet wat voor marketeers telt.

3. De onderneemster

Met je dochter een eigen zaak opbouwen: mooier wordt het niet. Samen een merk uit de grond stampen, ieder vanuit haar/zijn eigenheid als copywriter. Werken met een millennial is voelen aan de pols van een generatie die binnenkort onze wereld gaat vormgeven. Dat moet wel voor vonken zorgen. Zo krijgen De avonturen van Sofie & Margriet met De avonturen van Van Gerwen & Vader een spannend vervolg.